Mijn naam is  Nienke Brouwer (1983) en ik woon in het mooie Dwingelo0

In 2018 ben ik begonnen met Up met Nienke.

Up met Nienke is ontstaan nadat ik in 2010 – 2011 in de intensieve jeugdzorg werkte (Elker in Groningen). Ondanks de jonge leeftijdsgroep (6-12 jaar) had ik te maken met veel agressie en wegloop-incidenten. Ik voelde me machteloos, niet competent en het werk leverde me heel veel stress op.

Door de start van mijn opleiding bij de Rainbow Ranch (later SPEL psychologen Putten) in 2010, ervaarde ik dat paarden en kinderen hetzelfde van je vragen; duidelijkheid, authenticiteit en veiligheid.

Doordat ik mezelf beter leerde kennen door het leren van en werken met de paarden, veranderde mijn diensten in de jeugdzorg ook. Ik kon meer gaan samenwerken met de kinderen, ze duidelijkheid en veiligheid bieden omdat ik meer authentiek was. Dat bracht voor iedereen rust!

Ik heb 9 jaar kunnen ontwikkelen en groeien in Putten waarna ik langzaam mijn vleugels durfde uit te slaan en vanuit mijn eigen diepe wens en verlangen Up met Nienke startte.

Mijn missie met Up met Nienke is om iedereen zijn eigen gebruiksaanwijzing te leren lezen, te leren hanteren en daarmee het beste uit jezelf te halen en zo authentiek mogelijk te kunnen zijn.

Mijn Groeiproces 

In 2009 kocht ik mijn eerste eigen paard Luna. Je ziet haar op deze pagina. Luna heeft mij ontzettend veel over mezelf geleerd.

Ondanks dat ze maar 2 jaar was en ik haar dus nog lang niet kon berijden, liet ze mij zien dat ik stilstond in mijn leven. Deze boodschap heeft ze me een aantal keer gegeven, door letterlijk genageld aan de grond vlak buiten de poort van het weiland stil te gaan staan en met alles wat ik in me had, kreeg ik haar niet van haar plek (en ik wilde nog wel zo leuk met haar in de duinen gaan wandelen…!). Op een gegeven moment viel het kwartje en kon ik mijn hart horen en volgen. Door Luna leerde ik duidelijk en helder te communiceren vanuit mijn innerlijke kracht. Ik leerde dat door door te zetten, te oefenen, onderuit te gaan, op te staan en vooral veel waar te nemen en te vertrouwen op de kracht die ik in mij voelde. En dat dat voor iedereen geldt!

In 2010 verhuisde ik in mijn eentje van Noord-Holland naar Drenthe (met Luna) en bouwde hier een nieuw leven op.

Dit nieuwe leven resulteerde in 2014 in het worden van mama van een prachtig, pittig en gevoelig meisje genaamd Josje. Zij leert mij naar mijzelf te kijken, de minder mooie kanten van mezelf te zien en daarmee aan de slag te gaan en te omarmen. Ook ik leer nog altijd bij en ik geloof ook dat het leven een constante reis is op weg naar onszelf. Hoe beter ik mezelf ken en omarm, hoe makkelijker de opvoeding en het contact met Josje verloopt, de liefde tussen ons kan stromen.

In 2017 hebben we nog een prachtige zoon gekregen, Floris. Hij heeft het syndroom van Down en leert mij te zijn, zonder oordeel. Gewoon in het hier en nu, genieten van wat er is, mijn hart open te stellen en te lachen vanuit mijn tenen. Hij is ontzettend zachtaardig en goedmoedig, met af en toe stoute streken waar hij de grootste lol om heeft. Hij zet mij in mijn kracht als het gaat om opvoeding, zo non-nonsense mogelijk, zo duidelijk mogelijk. Dubbele boodschappen herkent hij niet, ik moet gewoon aangeven wat ik wil.

Een prachtig duo dat veel facetten van mij beschijnt en die mij laten kijken naar mezelf.

Deze mooie kinderen heb ik met de liefste hardwerkende man op de wereld gezet, ‘mijn’ Wouter. Samen vormen we een mooi team en leren we allebei te staan voor wie en wat we zijn. Soms raken we het contact met elkaar even kwijt, maar door hier bewust mee om te gaan, vinden we elkaar altijd weer!

Wist je datjes

Ik vanaf mijn 11e paardrijd (ik wilde wel eerder maar mocht dat nog niet)

Ik nu in Drenthe woon, maar eigenlijk uit Alkmaar (en omgeving) kom

Ik door mijn pony Luna me ben gaan ontwikkelen om de regie over mijn leven te gaan nemen

Ik 25 jaar (2009) was toen dit gebeurde en ik later samen met Luna in april 2010 naar Drenthe verhuisde en daar nagenoeg niemand kende

Ik al sinds november 2010 als professional met paarden en mensen werk

Ik waarschijnlijk nooit meer uit Drenthe zal vertrekken (maar zeg nooit nooit...)

Ik een hele lieve vriend heb ontmoet in Drenthe en we inmiddels 2 kindjes hebben (2014 en 2017)

Ons jongste kindje het Syndroom van Down heeft en onze oudste temperamentvol en heel gevoelig is

Wij ook een paard (Lippizaner, 2003), een hond (bordercolli dec 2011), 2 katten en 5 konijnen hebben

We als gezin dromen van een boerderij met paarden (3 of 4 ofzo), schapen, onze hond, katten en konijnen

Ervaring

Ik heb sinds 2010 ervaring in het werken met mensen met de inzet van paarden en ben daarin ook opgeleid door de Rainbow Ranch/ SPEL Psychologen Putten. Door het werken, het samenwerken en de therapie die ik gaf in een multidisciplinair team, heb ik honderden verschillende mensen en kinderen mogen helpen. Zoveel over het leven geleerd, over mensen en hun behoeften. En vooral over de prachtige waarde die dieren en vooral paarden hebben op het proces om je gebruiksaanwijzing te leren kennen.

Studies

In mijn studie tot maatschappelijk werker en GGZ agoog heb ik veel geleerd. De praktijkervaring die ik daarna inmiddels ruimschoots heb opgedaan is wel de grootste en belangrijkste leerschool en ook de basis om Up met Nienke op te zetten.

Daarnaast blijf ik altijd leren en zal ik verschillende aanvullende cursussen of opleidingen blijven doen.

De belangrijkste registraties/ opleidingen/ cursussen tot nu:

1987-2003 Vrije school met HAVO als afronding

2008 InHolland Maatschappelijk werk en dienstverlening, specialisatie tot GGZ agoog

2012 interne opleiding tot hippisch vaktherapeut bij Rainbow Ranch Putten, tegenwoordig SPEL psychologen Putten

2012 paardeneigenaar bij NCSAH

2017 Horseboy Practitioner

2021 Kindercoach – Academie voor Psychodynamica

2021-2022 2-jarige opleiding tot Systemisch coach- Bureau Land

2023 opleiding tot professioneel opsteller- Bureau Land