Luna

Luna zie je meermalen terugkomen op de site; het is de mooie bruine merrie met zwarte manen en bles. Zoals te lezen onder mijn eigen verhaal, heeft zij veel voor mij betekend in mijn persoonlijke én professionele ontwikkeling. Als 25-jarige kocht ik haar zonder dat mijn omgeving daar vanaf wist, wetende dat ik nog niet sterk genoeg was om deze Zielskeuze vast te houden bij tegenstand.

Luna is geboren in 2006, ze kwam bij mij toen ze 2,5 jaar was. In 2015 heb ik haar uitgeleend aan iemand in Duitsland omdat ik zelf net moeder was geworden. In 2017 heb ik de keuze moeten maken om haar te verkopen. Een keuze geboren uit noodzaak maar die niet over 1 nacht ijs ging. Inmiddels woont ze met haar nieuwe eigenaresse in Frankrijk!

Ik ben haar ontzettend dankbaar voor alle mooie lessen die ze mij heeft geleerd. Ik had dat met geen ander paard willen doen!

Tessa

In de loop van 2019 werd duidelijk dat ik echt verder zou gaan met Up met Nienke. Waar ik in den beginne met paarden van anderen mocht werken, voelde ik een groeiende behoefte om met een vaste paarden-collega te kunnen gaan werken.

Na mijn oproepje op Marktplaats met een afbeelding van een eenhoorn erbij, kwam daar Tessa in beeld! Ondanks dat toen ik naast haar liep ik nog niet zeker was of zij het paard was dat paste in mijn innerlijke verbeelding, was daar wel haar geschenk toen ik op haar rug mocht zitten. Wat voelde ik mij gedragen en veilig! En het was precies dat gevoel dat ik mijn toekomstige klanten ook mee wilde geven of laten ervaren. En daar kwam mijn tweede paarden-zielenmaatje op mijn pad. Zij leert en geeft mij weer een totaal ander leerproces; zij leert mij in contact met mijn lichaam te rijden en te zijn. Innerlijk kan ik veel met haar ‘bespreken’ en opent zij volwassenen en kinderen in hun innerlijke wereld. Gevoelens en emoties gaan gedurende de tijd makkelijker stromen en worden herkenbaarder. Samen werk ik met haar aan dit proces bij de mensen die wij mogen helpen. Innerlijke veiligheid, lichaamsbewustzijn, rust en vertrouwen zijn wel de sleutelwoorden die bij haar passen.